Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skorthalia (Grekisk vitlökssås)

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Passar bra till kotletter & skaldjur. Passar även som salladsdressing.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala vitlöksklyftorna & pressa dom med vitlökspress.
  2. Skålla mandeln & skala dom, stöt sedan ihop dom med vitlöken.
  3. Blanda sedan väl vitlöksmandeln tillsammans med äggulorna & saltet i en skål.
  4. Pressa citronen, blanda saften med vattnet & blanda detta omväxlande med oljan. Börja att tilsätta droppvis av oljan & öka mängden efter hand. Rör oavbrutet tills all olja är tillsatt & såsen blivit slät & jämn (ungefär som tunn majonäs).
  5. Förvaras i en burk med lock i kylskåpet tills den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.