Det blir 20 utstansade kakor eller 12 tårtformade bitar.
Instruktioner
- Detta behövs:
En grund form, ca 23 cm i diameter, lätt smord
eller en kakform, ca 7 cm i diameter och några smorda bakplåtar.
- Häll mjöl, rismjöl/majsmjöl och socker i en matberadare. Kör tills ingredienserna är ordentligt blandade. Tillsätt smörkuberna och kör till en jämn deg. Ta försiktigt degen ur maskinen.
- Mjöla händerna om du ska göra kakan i en form, och tryck försiktigt ner degen i bakformen. Nagga degen med en gaffel. Skär "tårtbitar" med en vass kniv.
- Om du ska ta ut kakor med mått kavlar du ut degen på mjölat bakbord. Mjöla även kavlen och kavla tills degen är 5 mm tjock. Stansa med kakmått ut kakor och lägg öven dem på plåt. Knåda resten av degen, kavla och ta ut fler kakor. Sprid dem på smorda plåtar. Nagga med gaffel.
- Ställ formen eller plåtarna svalt i 15 minuter och grädda sedan i 180 C i 15-20 minuter för formen och 10-12 minuter för kakorna, eller tills de just antagit fast form och knappt fått färg. Strö över lite socker och låt kakorna svalna i ett par minuter.
- Skär kakan efter tårtbitsmarkeringarna och låt svalna i formen. De utstansade kakorna får svalna på ett galler.
- Förvara i lufttät burk. Bör ätas inom en vecka och kan frysas upp till en månad.
Publicerat den
17 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar