Skotska ägg passar utmärkt att ta med på utflykten, men är även trevliga på buffébordet, delade som tilltugg till ett glas öl, eller som lunch eller middagsrätt.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225°.
- Hårdkoka äggen och skala dem. Fräs svampen i lite smör. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
- Blanda färsen med salt, peppar, ägg, lök och tomatpuré. Låt ströbrödet svälla i vattnet i 5 minuter och vänd sedan ner det i färsen med curryn.
- Dela färsen i fyra delar och forma en platt biff av varje del. Lägg det skalade ägget på mitten och slå in det i färsen. Forma en bulle med blöta händer.
- Lägg färsbullarna i lättsmord ugnsform och stek dem mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills färsen är klar. Ös då och då med fettet som bildas i formen. Värm svampen hastigt och servera till.
Publicerat den
3 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar