Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skotska ägg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Skotska ägg passar utmärkt att ta med på utflykten, men är även trevliga på buffébordet, delade som tilltugg till ett glas öl, eller som lunch eller middagsrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Hårdkoka äggen och skala dem. Fräs svampen i lite smör. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
  3. Blanda färsen med salt, peppar, ägg, lök och tomatpuré. Låt ströbrödet svälla i vattnet i 5 minuter och vänd sedan ner det i färsen med curryn.
  4. Dela färsen i fyra delar och forma en platt biff av varje del. Lägg det skalade ägget på mitten och slå in det i färsen. Forma en bulle med blöta händer.
  5. Lägg färsbullarna i lättsmord ugnsform och stek dem mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills färsen är klar. Ös då och då med fettet som bildas i formen. Värm svampen hastigt och servera till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.