Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skotska pannkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Påminner om amerikanska pannkakor men är fluffigare

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggen ordentligt. Blanda separat ihop mjöl, socker och bikarbonat. Häll ömsom mjölblandningen och det smälta smöret ner i äggen, rör livligt under tiden.
  2. Häll sedan sakta i filmjölken tills konsistensen är som grädde, det gör inget om det blir lite klumpar. Häll upp en dl i en stekpanna, rör försiktigt på pannan så att smeten berder ut sig. Stek tills pankakan blir gyllenbrun och vänd sedan.
  3. I Skottland äts de när de svalnat lite med påbrett smör och med sylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.