Med det här receptet kan du enkelt baka dessa goda, och spröda kakor med skotskt ursprung. De kommer att passa perfekt till eftermiddagens fikastund.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, rismjöl och socker i en matberedare. Kör tills ingredienserna är ordentligt blandade. Tillsätt smörbitarna och kör tills det bildas en deg. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord.
- Mjöla händerna lätt och tryck försiktigt ut degen i en smord springform, ca 22 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Markera 12 tårtbitar med en kniv. Ställ formen i kylen i 15 minuter.
- Grädda kakan mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills kakan fått lite färg. Strö över 2 msk florsocker. Låt kakan svalna ett par minuter. Skär kakan efter tårtbitsmarkeringarna.
- Låt kakorna svalna helt i formen. Förvara dem i en lufttät burk. Kakorna bör ätas inom en vecka, men de kan bevaras frysta upp till en månad.
Publicerat den
29 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar