Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skrabbelucker

(29 kommentarer)  
Skriv ut

Jättegott som mellanmål eller kvällsmat. Det som blir över stoppar jag i kylskåpet och avnjuter vid senare tillfälle!! Brukar mot slutet göra lite mindre skrabbelucker som barnen älskar att äta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ägg och strösocker.
  2. Blanda i mjöl, bakpulver och mjölk.
  3. Lägg i lite smör i stekpannan. Klicka ut smeten med två matskedar i stekpannan och stek på medelvärme. När jag vänt dom i pannan brukar jag platta till dem lite med stekspaden. Jag brukar steka tre åt gången då de sväller lite i pannan.
  4. Receptet blir ungefär 14 stora men det går alldeles utmärkt att halvera receptet om så önskas.

Liknande recept

Kommentarer (29)

  • Metbacksfru 26 juli 2009

    Dessa är sååå enkla att "sno ihop" när man plötsligt får fikafrämmande och de är försvinnande goda. Fast jag brukar strö över lite strösocker när jag lägger upp de färdiga på serveringsfatet, då blir de ännu festligare. ;-)

  • leabus 26 juli 2009

    Jättegoda! Perfekt smulfritt fika till barn.

  • cattyw 27 juli 2009

    Tänk att det finns fler som vet vad skrabelucker är...mamma gjorde alltid sådana till oss som barn och jag gör det till mina barn - de älskar det. Gott när de är nylagade med smör, ost och marmelad.

  • Majbaggen 27 juli 2009

    Jag trodde de hetter krabbelurer? Eller det är lokalt? Eller ett helt annat namn för att det är vanlijsocker i min variant? Strunt samma - goda är de i alla fall!

  • Matvagott 28 juli 2009

    Hejsan!! Själv har jag lagt ut ett liknande recept men mina heter Sabbledabbler men man doppar dem i socker. Alla som smakar dem tycker att de är jättegoda...Ha det...

  • tatinka 28 juli 2009

    De skrabbelurer jag gör ser inte alls ut så. De är friterade degbollar som rullars i strösocker när de är varma. Äts till jul. De är verkligen supergoda, påminner om munkar i smaken. Har ett gammalt recept jag hittat på dessa skrabbelurer. Ha det!!

  • MariaHamberg 28 juli 2009

    tror nog de heter krabbelurer. iaf om de görs enligt detta recept

  • wegakarlsson 28 juli 2009

    Jättegott. Påminner om när jag var barn och mamma gjorde skrabbelucker när vi skulle fika. Men då var dom vända i socker.

  • Lisa35 28 juli 2009

    Märker att det finns olika namn på detta recept :-) Såhär har jag ätit dem sedan jag var liten och med detta namn. Men det är väl roligt att samma recept ändå kan varieras så mycket, alla gör lite olika och lägger till alt. tar bort :-)

  • Soshila 28 juli 2009

    Gjorde dem just med blåbär i. Supergott!

  • helle79 30 juli 2009

    Har också hört krabelurer tidigare... men det kanske är så att kärt barn har många namn... ;)

  • nina-micke 31 juli 2009

    Fantastiskt! När jag var ett litet barn på 70-talet samlades alla barn i sommarstugeområdet och åt skrabbeluckor som mamma stekt till oss.Det gick åt mååånga:o). Trodde inte receptet existerade mer än där. Under alla år jag bjudit barn på detta och aldrig har någon testat eller hört om dessa tidigare. När jag stekt dem så strör jag på lite strösocker, det är riktigt gott! Grattis alla nya skrabbeluckätare!!

  • anders58 31 juli 2009

    Åh, va roligt! Dom där har jag ätit sen jag var liten, min mamma fick receptet från sin mamma. Men dom kallar dom för "jomsplättar". Vi vänder dom alltid i strösocker och kanel.....mums!

  • joka28 31 juli 2009

    Prova med en klick smör och lite lönnsirap på, servera med stekt bacon= Amerikanska pannkakor (antar att våra förfäder tog med sig godsakerna över atlanten ;-) )

  • corillo 2 augusti 2009

    Åhh vad roligt att jag hittade detta recept! Min kompis mamma gjorde ofta sådana till oss när vi var små. Vi kallar dom också för krabbelurer som flera tidigare skrivit.

  • Mammsen 4 augusti 2009

    Därifrån jag kommer kallas dessa till "glödhoppor" :)

  • jeanka 6 augusti 2009

    Åh så kul att se dessa igen! Min mamma gjorde också såna till oss när vi var barn, men hon gjorde sina i plättlaggen och kallade dem för "plättekakor". Inte så fantasifullt kanske, men det var ju precis vad det var ;-) Vi hade förresten också strösocker på... mums...

  • xandra76 11 augusti 2009

    Jag blev också bjuden på dessa som barn på 80 talet. Då hade vi stekta äpplebitar i smeten, gräddade dom i ett sånt bulligt plättlägg, samt vände dom i socker. Så dom blev som minimunkar typ. Supergott!! Vi kallade dom också för krabbelurer.

  • Crysse 13 augusti 2009

    Vi åt också dessa som barn på 80-talet, men hos oss hette de Krabbelurer :)

  • famfem 17 augusti 2009

    Hade aldrig ätit såna innan jag träffade min man -91. Min svärmor bjöd på såna, gör än idag, hon kallar dom för "smällskitar". // Pernilla

  • publikhav 28 augusti 2009

    hihi älskar namnet! Aldrig hört innan och nog aldrig ätit heller. Men nu är de dags att prova! Mvh Sara

  • lece 31 augusti 2009

    Min mamma gjorde också de här till oss när vi var barn och det har jag gjort i alla tider till mina barn som mellanmål. Men i Österbotten där jag kommer ifrån kallades de för kyssar. Mormor gjorde de alltid om hon fick "surnad" grädde över, själv gör jag dem oftast på youghurt , kesella eller fil. Gott !

  • publikhav 3 september 2009

    Idag har jag testat dem! Dock föll de mig inte riktigt i smaken, var nog lite för sött. Men älskar "munk"doften som spred sig i hela lägenheten när jag stekte dem. Kan ändå hälsa från mina två katter som var snabba på att snappa åt sig var sin medan jag vände bort blicken ett ögonblick. De har smaskat ordentligt =P

  • k_myhrberg 13 maj 2010

    fy f*n vad gott. detta kommer definitivt göras om.

  • Tingeling13 9 april 2011

    Och hos oss heter dessa godbitar "blaffsekakor" Min farmor gjorde ofta dem och mamma också förståss. Nä nu måste jag nog gå och vispa ihop denna smet så får det bli vårt mellis idag.

  • Svensson3 13 februari 2012

    Har provat dom här idag och dom var supergoda tyckte både jag och barnen,kommer definitivt att göra dom igen :)

  • mexiko12 23 juli 2012

    supergott! nu har vi provat det här receptet och det är verkligen ett jättebra mellanmål! barnen älskar det.

  • dvibe 13 september 2012

    Det var gott. Lite väl sött bara. Minskade ändå sockret till hälften. Ska nog ta en halv deciliter nästa gång :) Daniel

  • Nina Larsson 25 augusti 2018

    Vi hade ännu ett namn på dem. "Kyss mej i arslebullar"

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.