Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skrabeluker

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Småländsk kalasmat från 1800-talet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman 6 ägg, 1,5 tsk salt och knappt 2 dl socker.
  2. Tillsätt 6 dl mjölk och 15 dl vetemjöl blandat med 7 tsk bakpulver.
  3. Vispa till en jämn smet, den ska vara lite lös. Blanda ner 500 g rivna morötter och knappt 100 g avsvalnat margarin och rör om ordentligt.
  4. Smält margarin på medelvärme i en stekpanna. Klicka ut smeten, cirka 2 msk per plätt är lagom. Grädda 1-2 minuter på var sida.
  5. Jordgubbssylt eller pannkakssylt passar bra till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.