Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så elegant, men faktiskt enkelt att laga. Den fina fisken får fantastisk smak från det brynta smöret, picklade tillbehör och en gräddkrämig puré. Garnera gärna moset med citronskal och finhackad persilja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skär fisken i fyra portionsbitar och salta runt om. Låt vila tills den ska in i ugnen.
  3. Palsternackspuré: Skala och koka potatis och palsternacka i saltat vatten. Krossa med ballongvisp och tillsätt smör och grädde. Rör kraftigt med ballongvispen till en krämig puré. Smaka av med salt.
  4. Picklat tillbehör: Fintärna zucchini och lök och lägg i en skål. Blanda vatten, socker och ättikssprit i en kastrull och värm till sockret har smält. Häll lagen i skålen och låt dra i minst 30 minuter.
  5. Skär fänkålen i tunna skivor. Lägg fiskbitarna med skinnsidan nedåt i en inoljad ugnsform. Fördela fänkålen i formen. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 47 grader, 10-15 minuter.
  6. Smält smör i en stekpanna under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Tillsätt olja, salami, chili och vitlök. Stek med någon minut och skeda det över fisken vid servering. Lyft upp det picklade tillbehöret med en hålslev och strö det över fisken. Servera med palsternackspurén.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.