Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skrynkliga chokladkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Visst låter "Skrynkliga chokladkakor" lite sorgligt...men inte alls...supergoda...det är ju choklad...behöver jag säga mer...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält choklad och smör tillsammans i mikron eller i vattenbad. Låt svalna lite. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt chokladblandningen och vaniljextraktet, och sedan mjölet. Låt bunken stå i kylen i minst 2 timmar, gärna över natten.
  3. Sätt ugnen på 160°C.
  4. Häll florsockret i en liten skål. Forma bollar av kakdegen, och rulla dem i florsockret.
  5. Lägg på en smörjd plåt eller på bakplåtspapper, och tryck försiktigt på bollarna med handflatan, så att de blir lite plattare. Grädda i 12-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Corellis 4 augusti 2008

    Underbara kakor! Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.