Visst låter "Skrynkliga chokladkakor" lite sorgligt...men inte alls...supergoda...det är ju choklad...behöver jag säga mer...
Instruktioner
- Smält choklad och smör tillsammans i mikron eller i vattenbad. Låt svalna lite. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt chokladblandningen och vaniljextraktet, och sedan mjölet. Låt bunken stå i kylen i minst 2 timmar, gärna över natten.
- Sätt ugnen på 160°C.
- Häll florsockret i en liten skål. Forma bollar av kakdegen, och rulla dem i florsockret.
- Lägg på en smörjd plåt eller på bakplåtspapper, och tryck försiktigt på bollarna med handflatan, så att de blir lite plattare. Grädda i 12-15 minuter.
Publicerat den
26 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbara kakor! Tack för receptet!