Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skumraketer

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ett kul mellanting mellan godis och kaka. Glykos finns på apoteket eller i välsorterade livsmedelsaffärer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten och agar agar noga. Sjud under omröring till agaren har löst sig. Blanda i glykos och socker.
  2. Koka upp till 112 grader eller i cirka 10 minuter.
  3. Vispa äggvitan till hårt skum. Strila ner sockerlagen i äggvitan.
  4. Låt svalna tills den är ljummen och möjligt att spritsa. Spritsa i önskad form, till exempel bananform. Ställ i frysen ett par timmar. Doppa (panera) i chokladflingor och kokosflingor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.