Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skurna bröd

 
Skriv ut

I kokboken "Våra 100 bästa" från 1962 som jag köpte på loppis finns det många bra recept. Här är ett av dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 - 200 grader.
  2. Rör smör med socker, äggula, sirap, bokarbonat och krossad kardemumma. Tillsätt vetemjöl och arbeta hastigt ihop degen. Rulla den till fingertjocka längder, platta till dem något.
  3. Pensla med uppvispad äggvita och strö på lite krovhackad sötmandel.
  4. Grädda längderna i knappt medelvarm ugn tills de fått vacker färg.
  5. Skär dem medan de ännu är heta i sneda bitar. Torka dem en liten stund i mycket svag ugnsvärme så att de blir riktigt spröda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.