Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skurna chokladbiskvier

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En enklare variant av dem annars så pilliga med ack så goda chokladbiskvierna. Prova!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med biskvierna. Sätt ugnen på 200°C. Vispa äggvitorna till hårt vitt skum. Blanda försiktigt ner florsocker och mald mandel. Fördela smeten i matskedsstora klickar på bakplåtspappersklädda plåtar Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
  2. Lossa kakorna medan de ännu är lite varma och lägg dem med plana sidan upp att kallna. Innan de kallnat helt, dela dem på mitten och lägg parvis.
  3. Förebered smörkrämen medan kakorna svalnar. Rör ihop samtliga ingredienser till en smidig jämn kräm.
  4. Bred smörkräm på de nu svala kakorna, täck med den andra kakhalvan och ställ att stelna en stund i kylskåp, det blir lättare att få på chokladen då. Doppa sedan den skurna sidan i smält blockchoklad. Låt stelna på sval plats.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.