Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skurna pariserbröd

 
Skriv ut

En söt och mör liten dubbel kaka med moccasmörkräm mellan. För mig blev det 36 dubbla kakor, men då gjorde jag dom inte så stora.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Rör ihop smör och socker. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en deg.
  3. Rulla ut till 2 stänger och låt ligga kallt i kylskåpet ca 1 timme. Jag gjorde mina rullar ca 4 cm i diameter.
  4. Skär sedan rullarna i tunna skivor (ca en halv centimeter). Lägg kakorna på plåt (med bakplåtspapper), med lite mellanrum. Kakorna flyter inte ut så mycket.
  5. Grädda i ca 8-10 minuter, kolla efter 8 minuter. Låt svalna lite och doppa sedan toppen av kakorna i socker.
  6. Moccasmörkrämen: Rör samman smör, flor- och vaniljsocker till en porös och smidig kräm. Smaksätt med önskad mängd kaffe.
  7. Lägg ihop kakorna två och två med smörkräm mellan.
  8. Tips! Om man inte vill ha moccasmörkräm, hoppa över kaffet och smaksätt med annat eller kör en vanlig smörkräm. Jag fryser kakorna och det går bra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.