Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skurna pralinkakor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

En sats deg ger allt från 40-70 stycken små kakor med smak av mandelmassa och choklad.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C. Hacka blockchokladen grovt och riv mandelmassan. Rör margarin, florsocker, riven mandelmassa och vaniljsocker poröst. Blanda i mjölet och chokladen och arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen mitt itu och forma två rullar, cirka 4 cm i diameter. Rulla dem i pärlsocker, och ev hackad mandel. Lägg dem kallt att hårdna. Skär sedan rullarna med vass kniv i cirka 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i 10-12 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nannes 12 februari 2010

    Oj va goda! Mina barn, tonåringar, älskar dem, har bakat två satser nu på en kort tid.

  • Rosageisha 31 maj 2011

    Mycket goda! De är ett stående inslag på alla kalas nu. Bakade dem med mina elever till en föräldrakväll och de uppskattades av både barn och vuxna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.