Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

skurna sesambröd

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

=)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen i en del av degvätskan, tillsätt resten av degvätskan, salt, socker och så mycket mjöl att degen blir smidig. Arbeta degen slät. Låt den jäsa övertäckt i ca 50 minuter. Arbeta sedan degen på bakbord. Dela degen i 2 delar, kavla till rektangulära plattor. Rilla ihop degen och skär varje deglängt i 15 delar. Låt brödet jäsa i ca 20 minuter på plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön.
  2. GRÄDDAS I 225 grader i 10-12 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.