Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skvallerfrallor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Dags för tjejmiddag? Med nybakade Skvallerfrallor kan du vara säker på att ni hinner med alla smaskiga samtalsämnen som måste avhandlas. I varje fralla finns ett nytt, hett skvallerämne gömt - intressanta hemligheter, misstankar och rykten om vänner och bekanta.10-12 frallor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning: Små lappar fulla med smaskigt skvaller
  2. Smula ner jästen i en degskål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vatten och värm till 37° (fingervarmt). Häll degvätskan över jästen och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt, parmesanost och hälften av mjölet. Blanda ordentligt till en klibbig deg. Tillsätt resten av Ramlösa Kvarn Vetemjölet, lite i taget, tills degen precis släpper degskålen. Arbeta samman degen ca 10 min. Degen får inte bli för hård. Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 min. Dela degen i fyra delar och kavla ut dem till ca 5 mm tjocklek. Skär ut kvadrater, ca 10x10 cm med en vass kniv. Skriv ner de skvallerämnen som ska diskuteras på små lappar och rulla samman dem. Lägg en pappersrulle på varje ruta och vik ihop till en trekant. Tryck samman kanterna med en gaffel. Lägg bröden på en plåt, täckt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i ca 20-30 min. Grädda mitt i ugnen, 200° i ca 15 minuter eller tills ytan fått en fin färg. Servera genast till soppan eller salladen.

Kommentarer (1)

  • TweetyPie 1 april 2008

    Jättekul! Vi hade hur roligt som helst med våra skvallerfrallor! Jag gjorde dubbel sats o gjorde breadsticks av resten. Blev hur bra som helst! Tack för ett kul (o gott!) recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.