Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Slabang

Slabang är ett bakverk med rötterna i 1950-talets Umeå. På Nya Konditoriet experimenterades där fram en version av rulltårta som fick namnet “Slabang”. Tårtbotten är gjord på kakao som sedan rullas med ett lager marsipan, smörkräm, grädde och en bit banan i mitten. Det här är inget för den sockerkänslige, men väl värd att testa då den är gudomligt god! Vill du göra din slabang glutenfri går det bra att helt slopa vetemjöl och istället öka på mängden potatismjöl något i receptet. Du kan både servera slabang som efterrätt eller som kronan på verket på kafferepet. Som efterrätt gör den sig bra som portionsbitar och kan garneras med exotiska frukter för lite extra färg och smak!


Vispa ihop ägg och socker poröst. Sätt i övriga ingredienser och blanda försiktigt. Grädda i 250° ca 5 minuter. Låt rulltårtan kallna under en fuktig handduk. Blanda ihop smörkrämen och bred...

8

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i äggvispet. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i...

10

Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda i potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver. Grädda i 30x40 cm bakplåtspappersklädd långpanna i 225 grader i ca 5 min. Blanda smörkrämens ingredienser i e...

45 min
8-10

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.