Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Slät fisksoppa med ostkex

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God egenkomponerad fisksoppa som gick hem hos hela familjen (barn 6 & 15 år). Serverade "ostkex" till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skära potatis och morötter i små bitar. Hacka löken, smält smöret i en gryta, ha i löken, låt fräsa utan att ta färg.
  2. Häll i vattnet och buljongen tillsammans med potatis och morötter, låt koka tills potatisen och morötterna är mjuka.
  3. Häll soppan i en matberedare eller använd en stavmixer och mixa soppan tills den är helt slät, tillsätt matlagningsgrädden, häll tillbaka soppan i grytan igen och låt den sjuda.
  4. Skär torsken i 2 centimeters kuber och lägg ner dem försiktigt i soppan. Låt soppan sjuda ytterligare i ca 5 minuter (så att fisken blir genomkokt).
  5. Toppa soppan med räkor vid servering. Skär ostskivor av valfri ost med vanlig osthyvel och lägg dem på en bakplåt sätt ugnen på ca 225 grader, grädda tills de får en gyllenbrun färg, låt svalna innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.