Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Släta bullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Badbussen... Kommer ni ihåg de släta bullarna man åt och den trekantiga Festisen man drack till mellanmål när man åkte med Parklekens badbuss när man var liten? Här är bullreceptet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll 10 dl av vetemjölet i en stor bunke. Smula över jäst, strö på salt, strösocker och kardemumma. Klicka i det mjuka smöret. Häll över den fingervarma mjölken och arbeta ihop degen. Häll ev. på lite mer vetemjöl om det behövs.
  2. Får sen jäsa drygt 20 minuter.
  3. Häll upp degen på mjölat bakbord. Baka ut 25 runda bullar som ställs på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa i drygt 20 minuter till.
  4. Sätt under tiden på ugnen, 250º grader. Grädda sedan bullarna mitt i ugnen, 8-10 minuter.
  5. Om man vill kan man pensla de nygräddade och fortfarande varma bullarna med lite kallt kaffe för att få en fin färg uppepå. Låt bullarna svalna på galler under en bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dystraior 15 november 2008

    Bakade de i dag och behövde bara 10 dl vetemjöl till hela degen. Men de blev goda, jag gjorde lite större så de blev tyvärr lite degiga, men god smak och det är huvudsaken!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.