- Serverar: 30 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Goda matiga mellanmålsbullar - med eller utan russin
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig.
- Tillsätt Kesella, kardemumma, socker, salt, ev russin och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl.
- Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Sätt ugnen på 225 grader.Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den . Låt jäsa övertäckta i ca 30 min.
- Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-8 min.
Publicerat den
29 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar