Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Släta bullar

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Goda matiga mellanmålsbullar - med eller utan russin

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt Kesella, kardemumma, socker, salt, ev russin och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl.
  3. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Sätt ugnen på 225 grader.Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den . Låt jäsa övertäckta i ca 30 min.
  4. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-8 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.