Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Slånbärslikör

 
  • Serverar: 1-20 portioner
Skriv ut

Riktig god likör att smutta på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll ner slånbär i en flaska. Slånbären måste ha haft minst en frusen natt innan man plockar dem. När du fyllt flaskorna häller du på socker nästan upp till halsen. Häll därefter på sprit, bäst är brännvin special.
  2. Skaka flaskan så att spriten rinner ner ordentligt. Ställ flaskorna kallt och skaka dem varje dag. När sockret har löst upp kan du dricka likören, men rekommenderar att skaka och hålla dem kylda i minst en vecka, då blir det godare.
  3. De angivna måtten är bara ungefär. Blir oftast olika varje gång beroende på vilka flaskor man har och på hur mycket socker och sprit man får ner i flaskan.
  4. Det är bara att testa på, svårt att göra fel.
  5. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.