Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Slånbärssaft

 
Skriv ut

När första frostnatten varit, åkte vi ut hela familjen till landet och plockade hinkarna fulla med slånbär. Mamma gjorde slånbärssaft till min bror och mig. Den godaste saften...

Ingredienser

Instruktioner

Rensa och skölj bären. Lägg dem i en bunke som tål värme. Koka upp vattnet och häll det över bären. Täck över och låt stå svalt till följande dag. Häll av saften, koka upp den och häll den över bären. Låt stå övertäckt och svalt 1 dygn. Upprepa detta två gånger till, dvs sammanlagt fyra gånger, så att bären blir urlakade. Häll bärmassan i en silställning att självrinna 20-30 min. Mät upp saften och sockret. Koka upp saften, rör ner sockret och koka upp på nytt. Tag bort ev skum. Tillsätt ev natriumbensoat, utrört i lite av saften. Häll den i rena varma flaskor, ända upp till kanten. Förslut dem genast. Förvara svalt och mörkt. Det blir ca 1 liter saft.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.