En vegofierad amerikansk hamburgerklassiker, här på säsongens råvaror och gröna linser. Smarrigt värre!
Laktosfri och äggfri. Använd glutenfritt hamburgerbröd för glutenfri rätt.
Instruktioner
- Coleslaw:
Lägg cashewnötterna i blöt i vattnet ett par timmar. Tillsätt sedan citronsaft, dijonsenap, äppelcidervinäger, salt och svartpeppar. Mixa till en slät sås, gärna i en höghastighetsblender. Riv kålen tunt med mandolin eller strimla den så fint du kan. Skala och strimla även löken. Förflytta till en skål och häll cashewsåsen över. Smaka av med salt och peppar.
- Sloppy Joes:
Hacka lök, morot, rotselleri samt vitlöksklyftor fint. Stek i rapsolja i en kastrull tills löken börjar karamelliseras. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda ner tillsammans med spiskummin, chiliflingor, tomatpuré, tamari, gröna linser och vatten.
- Koka upp och låt sjuda i 20-30 minuter. Linserna ska nu vara helt mjuka och rotfrukterna ska mosas lätt när man rör med en sked. Rör om tills det blir en färs med bra konsistens. Tillsätt mer vatten och färsen är för torr eller höj värmen och låt koka utan lock en stund om den är för rinnig.
- Dela hamburgerbröden. Klicka på en rejäl sked av färsen och toppa med coleslaw.
Publicerat den
27 augusti 2016
Liknande recept
Skriv kommentar