Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Slottsgränds rågbullar med havre

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Enkla och goda rågbullar som mina och andras barn uppskattar. Jag har dem alltid i frysen och plockar fram och fyller på för morgondagen. Har även provat att baka in russin i degen med lyckat resultat. Receptet kommer från Lilian på världens bästa förskola, Slottsgränd!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten/mjölk med havregrynen och låt svälla minst 1 timme.
  2. Värm därefter degspadet till ca 37 grader och tillsätt en liten mängd degvätska över smulad jäst. När jästen är upplöst tillsätter du resterande degvätska samt olja, sirap och salt. Häll i grahamsmjölet och rågsikt (ca 10-12 dl.) tills degen släpper bunken. Efter du knådat ihop degen låter du den jäsa i ca 30 minuter.
  3. Rulla till bullar och låt jäsa ca 30 minuter till.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 220 grader, ca 10 minuter. (Tills de fått fin färg). Pensla med vatten och låt kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.