Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Slottsgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett underbart gott recept med samma kryddning som slottsstek, men i en gryta istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet i smör, inte för mycket åt gången. Lägg över köttet i en gryta allt eftersom det blir klart. Fräs löken och lägg den i grytan. Strö över vetemjöl och salt. Tillsätt vatten, kryddor och ansjovis och rör om. Spara ansjovisspadet att smaka av såsen med. Låt grytan koka på svag värme under lock tills köttet är riktigt mört, ca 45-60 min beroende på köttkvalitet och storlek på grytbitarna.
  2. Tillsätt grädden och låt grytan koka upp på nytt. Smaka av med ansjovisspadet. Smaksätt mer om det behövs.
  3. Servera med kokt potatis, grönsaker och inlagda rödbetor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zonale 5 maj 2008

    En riktig 5 poängare! Mycket god sås.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.