Är inte helt säker, men jag har för mig att det här receptet är antingen från arméns eller flottans kokböcker. Det ger 4 brottarportioner eller 6 "normala" dito.
Instruktioner
- Putsa och skär köttet i tärningar 2x2x2 cm , bryn köttet i matfettet, krydda.
- Lägg köttet i en gryta och fyll på med vatten och buljong, koka ca 30 min.
- Ansa grönsakerna, skiva morötterna och tärna löken, tillsätt grönsaker, ansjovis, sirap och kryddor. Se till att vätskan nästan täcker kött och grönsaker. Koka försiktigt tills grönsakerna och köttet är färdigkokta. Red av med toppredning och koka ca 5-10 min.
- OBS! Ta det lite lugnt med saltet och smaka av först om det verkligen behövs mer salt, eftersom både sojan, ansjovisen och buljongen är ganska salta.
- Tips!
Vinbärsgelé är gott som tillbehör.
Använd gärna ansjovisspadet som smakförstärkare.
- Servera kokt potatis till.
Publicerat den
28 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar