Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Slottsgryta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Är inte helt säker, men jag har för mig att det här receptet är antingen från arméns eller flottans kokböcker. Det ger 4 brottarportioner eller 6 "normala" dito.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skär köttet i tärningar 2x2x2 cm , bryn köttet i matfettet, krydda.
  2. Lägg köttet i en gryta och fyll på med vatten och buljong, koka ca 30 min.
  3. Ansa grönsakerna, skiva morötterna och tärna löken, tillsätt grönsaker, ansjovis, sirap och kryddor. Se till att vätskan nästan täcker kött och grönsaker. Koka försiktigt tills grönsakerna och köttet är färdigkokta. Red av med toppredning och koka ca 5-10 min.
  4. OBS! Ta det lite lugnt med saltet och smaka av först om det verkligen behövs mer salt, eftersom både sojan, ansjovisen och buljongen är ganska salta.
  5. Tips! Vinbärsgelé är gott som tillbehör. Använd gärna ansjovisspadet som smakförstärkare.
  6. Servera kokt potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.