Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Slottsstek med gräddsås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Underbart gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet väl runt om i en stekgryta, låt löken bryna med. Tillsätt resten av ingredienserna och späd med lite av vattnet. Efterstek under lock på svag värme till köttet känns mört, ca 1½ timme. Ös då och då och späd ev. med mer vatten.
  2. Ta upp steken. Sila skyn i en kastrull och späd med vatten till så det blir 3 dl. Rör ned mjölet, utrört i lite kallt vatten. Låt såsen koka 3-5 minuter. Späd under tiden med grädden och smaksätt ev. med salt, peppar och ansjovisspad.
  3. Skär upp steken i tunna skivor och servera med såsen, kokt potatis, grönsaker och gelé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.