Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Slottstek

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Klassiker.... Ansjovis ger karaktären till denna klassiska kötträtt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Steken: Bryn steken runt om i smör i en stekgryta. Salta och peppra. Stick in en köttermometer i stekens mitt. Skala löken och skär den i klyftor. Skala och dela morötterna. Lägg lök, morot, lagerblad, pepparkorn, ansjovis, vinäger och 1 dl vatten i grytan. Lägg på locket och efterstek köttet på svag värme ca 40 min. Vänd köttet så att ovansidan kommer mot grytans botten. Tillsätt resten av vattnet. Lägg på locket och fortsätt tillagningen tills termometern visar 75°. Tag upp steken och lägg folie över så att den håller sig varm. Sila upp och mät stekskyn.
  2. Såsen: Häll stekskyn i en kastrull. Fyll på med buljong så att det blir totalt 5 dl vätska. Tillsätt grädden. Rör ut mjölet med vattnet och vispa ner det i kastrullen. Låt koka 3-5 min. Smaka av såsen med salt, peppar och ansjovisspad.
  3. Servera köttet skuret i tunna skivor tillsammans med såsen, kokt potatis, kokta grönsaker och gelé.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.