Klassiker....
Ansjovis ger karaktären till denna klassiska kötträtt.
Instruktioner
- Steken:
Bryn steken runt om i smör i en stekgryta. Salta och peppra. Stick in en köttermometer i stekens mitt.
Skala löken och skär den i klyftor.
Skala och dela morötterna.
Lägg lök, morot, lagerblad, pepparkorn, ansjovis, vinäger och 1 dl vatten i grytan.
Lägg på locket och efterstek köttet på svag värme ca 40 min. Vänd köttet så att ovansidan kommer mot grytans botten.
Tillsätt resten av vattnet.
Lägg på locket och fortsätt tillagningen tills termometern visar 75°.
Tag upp steken och lägg folie över så att den håller sig varm. Sila upp och mät stekskyn.
- Såsen:
Häll stekskyn i en kastrull.
Fyll på med buljong så att det blir totalt 5 dl vätska.
Tillsätt grädden.
Rör ut mjölet med vattnet och vispa ner det i kastrullen.
Låt koka 3-5 min. Smaka av såsen med salt, peppar och ansjovisspad.
- Servera köttet skuret i tunna skivor tillsammans med såsen, kokt potatis, kokta grönsaker och gelé.
Publicerat den
11 november 2008
Skriv kommentar