Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Slovensk röstipotatis

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En enkel och god potatisrätt som i Slovenien ofta serveras till olika kött- och korvrätter tillsammans med surkål. Väldigt uppskattad av barnen! Kan lätt göras på överbliven potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen och låt den svalna. Skiva den i tunna skivor.
  2. Häll oljan i en djup stekpanna så att den täcker botten och värm upp den ordentligt. Lägg i den hackade löken och låt den stekas under omrörning tills den får färg. Precis innan löken hinner bli brunbränd lägger man i persiljan och Vegeta-kryddan, rör om ordentligt och lägger sedan i potatisen. Rör om igen och låt kryddan och persiljan bli jämnt fördelade bland potatisen.
  3. Sänk värmen till mellanvärme och låt potatisen stekas lite så att den får lite yta. Vänd om den då och då, så att den blir stekt runt om. Potatisen ska bli krossad och mjuk under stekningens gång, men ändå få lite krispig yta här och var.
  4. Tips! Vid festligare tillfällen kan potatisen vid servering läggas upp som en ram av "halvkulor" (man tar alltså upp potatisen med hjälp av en soppslev... därav formen) på ett stort fat där exempelvis steken eller kycklingen ligger i mitten tillsammans med kokta grönsaker omringade av den goda potatisen.

Kommentarer (2)

  • Askungen68 23 maj 2009

    Det va den godaste potatisen jag ätit tack!!!!

  • rallare 11 juni 2009

    Väldigt god potatis till kött!!! Vi grillade kotletter + denna potatis , Mitt i prick !!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.