Den perfekta äppelefterrätten...
Instruktioner
- Dela vaniljstången.
- Skrapa ur fröna i grädden och mjölken.
Koka upp tillsammans med sockret.
Låt stå och dra i 10 minuter.
- Tillsätt en äggula i taget och vispa.
Sjud upp såsen tills den tjocknar (får ej koka).
Sila såsen och låt svalna till servering.
- Sätt ugnen på 175°.
- Rör mjukt smör och socker vitt och pösigt.
Blanda ned citronskal och ägg (vispa ner ett i taget).
Rör sist ned mjölet.
- Smörj och bröa portionsformar.
Häll i smeten. Skala och skär äpplena i klyftor.
Doppa dem i socker och kanel och stick ned i smeten.
- Grädda kakorna i cirka 25–30 minuter.
Servera tillsammans med vaniljsåsen.
Publicerat den
20 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar