Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små äppelpajer med mandel och calvadosfyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Eleganta dessertpajer som smaksatts med calvados. De är ganska mäktiga och passar bäst efter en lättare måltid. Calvadosen kan ersättas med konjak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, vanilj- och florsocker. Tillsätt det kalla smöret i klickar. Arbeta snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare. Tryck ut degen i små pajformar, ca 12 cm diameter, gärna med löstagbar kant. Pricka bottnarna med en gaffel och tryck fast små remsor av aluminiumfolie längs kanterna (för att förhindra att de glider ner under förgräddningen). Låt stå kallt 30 minuter. Förgrädda pajskalen 10 minuter.
  2. Riv mandelmassan grovt. Blanda den med äggen till en smidig smet. Rör ner calvadosen. Skär äpplena i kuber och katrinplommonen i små bitar.
  3. Klicka mandelsmeten i pajskalen och lägg försiktigt på äpple, katrinplommon och mandel.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills pajerna fått fin färg och är genomgräddade. De ska vara lite kladdiga i mitten, känn med sticka. Om du använder pajformar med löstagbar botten, låt dem först svalna några minuter och lossa sedan försiktigt. Garnera med citronmeliss och servera gärna med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.