Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små bulgurbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetariska bulgurbiffar med en sås av paprika, tomater, vitlök, mynta, chili och lök. Måste provas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bulgur i en vid skål, tillsätt mannagryn och salt. Häll i 3 dl kokande vatten, låt stå under lock 15 minuter tills bulgurn sugit upp vätskan. Rör om för hand och tillsätt mjöl. Tillsätt sedan ägget och knåda smeten till en degaktig konsistens. Tag små stycken av smeten och trilla runda valnötsstora bullar med fuktande händer, platta till bullarna något mellan händerna.
  2. Koka under tiden upp 20 dl vatten med lite salt. Lägg bullarna i det kokande vattnet och låt dem koka 15 minuter. Låt de färdiga bullarna rinna av i ett durkslag.
  3. Fräs undertiden finhackad gul lök i en blandning av smör och olja tills den blivit genomskinlig. Blanda i finhackad paprika, rivna tomater, finhackad vitlök, mynta och låt fräsa lite till. Tillsätt salt, chilipeppar och tomatpuré. Låt blandningen fräsa ett tag till och lägg sedan i de avrunna bulgurbullarna.
  4. Rör om försiktigt och stjälp över alltsammans på ett serveringsfat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.