Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små chokladpajer

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Servera med färska björnbär, lättvispad grädde och vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär smöret i bitar och blanda med socker, vetemjöl och kakao. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg den i plastpåse i kylen ca 1 timme.
  2. Kavla ut degen och klä 8 små pajformar, ca 10 cm i diameter. Nagga degen med gaffel och ställ formarna i frysen 1 timme.
  3. Värm ugnen till 175 grader. Grädda formarna på en plåt mitt i ugnen ca 10–15 minuter. Ta ut formarna och sänk värmen till 150 grader.
  4. Hacka chokladen grovt och lägg den i en bunke. Koka upp grädden, häll den över chokladen och rör tills den smält. Tillsätt mjölk och ägg och rör ihop till en jämn smet.
  5. Fördela smeten i pajskalen och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter tills fyllningen har stannat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.