- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut
Jättegoda fluffiga chokladsuffléer. Passar jättebra som efterrätt på middagsbjudningar.
Instruktioner
- 1. Värm ugnen till 175grader. Smöra 4portionsformar.
2 Rör ihop kakao och hett vatten i en skål. Tillsätt mörk choklad och smält i vattenbad med sjudande vatten eller i mikrovågsugn 2-3 minuter på defrost.
3. ta upp skålen ur vattenbadet och låt svalna något. Rör ner smör , rom,konjak eller apelsinjuice, och äggulor.
4. Vispa äggvitorna med äggvisp till ett fast skum. Man ska kunna vända upp och ner på skålen utan att någon äggvita rinner ut.
5. Tillsätt socker och vispa tills äggvitan blir blank. Vänd försiktigt ner chokladblandningen.
6. Fördela blandningen i de 4 portionsformarna och ställ dom i en långpanna. Fyll på vatten så att det når upp på formarnas kanter.
7. Grädda suffléerna c:a 20 minuter eller till de precis har stelnat i mitten. Ta upp suffléerna ur vattenbadet. Servera dom varma eller låt dom svalna helt i 1tim.
- Garnering: Servera med en klick vaniljglass och dekorera med chokladrullar som du gör med hjälp av en potatisskalare.
Publicerat den
3 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegoda och alldeles lagomt mycket. Glömde ta ett foto av sufflérna. Men jag kommer definitivt göra om dem. Jag smörade formarna och sedan satte jag strösocker runtom i formarna.