Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små frukostbröd med lingon och kummin

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Lingon är fint att ha i matbröd, det ger både sötma, färg och friska vitaminer. Här bakar du med dinkelsikt, vilket ger ett fylligt, saftigt och smakrikt bröd som innehåller mycket protein och B-vitaminer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smöret och rör ut jästen i smöret och lite av filmjölken. Häll sedan i resten av ingredienserna.
  3. Knåda degen väl. Låt jäsa i två timmar. Baka ut degen till en lång rulle och skär i 12 bitar. Lägg bröden på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
  4. Grädda i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.