Julsmaker som glögg och pepparkakskryddor i degen passar perfekt ihop med en fyllig Stilton eller aromrik grönmögelost. Blir ca 10 minilimpor eller 2 normalstora limpor.
Instruktioner
- Häll surdegen i en hushållsassistent eller bunke, smula ner jäst och häll över glögg.
- Tillsätt olja, salt, kryddor och övriga ingredienser men spara lite vetemjöl till utbakningen.
- Arbeta degen kraftigt ca 5 minuter i maskin eller ca 10 minuter för hand och låt jäsa under plast eller bakduk ca
1 timme.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda ihop den lätt. Dela i ca 10 bitar till små minilimpor och lägg i små
limpformar. Eller baka ut två normalstora limpor.
- Sätt ugnen på 200°.
- Pensla bröden med lite vatten och strö över rågmjöl.
Låt jäsa under bakduk 45-60 minuter.
- Ställ de små limpformarna på en plåt och grädda i ugnen ca 30 minuter.
- Normalstora limpor gräddas ca 40 minuter.
- Låt bröden svalna utan bakduk om du vill ha kvar den hårda skorpan.
Publicerat den
2 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar