Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små hemgjorda färskostar

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Med egna färskostar på brickan är succén given, servera dem med flytande honung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll kvarg i ett kaffefilter och låt rinna av 2-3 tim.
  2. Smaksätt kvargen med salt, peppar och örter. Forma dem till små runda ostar. Låt stå i kyl minst 1 tim. Vänd dem i nötterna. Servera osten med lite flytande honung.
  3. Komlettera gärna ostbrickan med Svart Castello, Kvibille Grevé och Castello ekologisk brie.
  4. Tips! Man kan också vända ostarna i hackade färska örter t ex rosmarin eller timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.