Instruktioner
Hacka samman margarin, vetemjöl och salt till en jämn smulmassa. Späd med vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen vila kallt i 45min. Rulla degen till en 5cm tjock rulle och skär denna tvärs över i 2 cm tjocka bitar. Kavla ut bitarnatill tunna plattor och lägg ca 2 msk fyllning på varje platta. Vik ihop till täta paket, penslamed vispat ägg och grädda i 200 grader i 15-20minuter.
Fräs löken tills den blir glansig och fin. Lägg sedan i köttfärsen och champinjonerna. Låt detta brynas till köttfärsen har fått en fin färg. Salta och peppra!
Lägg sedan över blandningen i pirogen. pressa vitlöken i creme fraichen, salta och peppra efter behag. Låt stå i ca 15 minuter i kylskåp innan den äts. Dela färsk slanggurka i stavar och dippadom i creme fraiche. Det går lika bra med andra grönsaker, t.ex. morötter, paprika m.m.