Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små kokosrutor

 
Små kokosrutor Små kokosrutor Små kokosrutor
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Små, söta kakor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Rör smör, socker och äggula mjukt. Tillsätt bakpulver blandat med 1 dl mjöl. Tillsätt mer mjöl efter hand tills mördegen är lagom. Tryck ut i en långpanna, ungefär 20x30 Förgrädda i 5 min 200 grader
  2. Smält smör i en kastrull och tillsätt äggvita och socker under vispning. Vispa i de andra ingredienserna tills det blir en fast smet. Ta sist i kokosen och låt småkoka i 3 min. Häll ev i lite mer mjölk.
  3. Häll kokossmeten på den förgräddade botten och sätt in i ugnen 10-15 min till. Du ser när kokossmeten börjar ta färg. Skär i små bitar när den svalnat, och lägg på galler.
  4. Resultatet blir en söt kaka med en maräng-tosca-liknande kokossmet på.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.