De syrliga krusbären gör sig mycket bra i söta små pajer med äkta vaniljkräm. Använd färska eller frysta bär - det blir lika gott med båda varianterna.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienserna till degen i en bunke och arbeta snabbt ihop till en deg. Slå in degen i plastfolie och låt den vila 30 minuter i kylen.
- Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord och klä sex små formar, ca 12 cm i diameter, med pajdegen.
- Nagga botten på pajdegen, lägg på bakplåtspapper och fyll pajerna med torkade ärter. Förgrädda pajskalen 15 minuter och låt dem svalna lätt.
- Gör fyllningen. Skölj och ansa krusbären. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna.
- Lägg vaniljstång och frön i en kastrull tillsammans med mjölken, tillsätt ½ dl socker och låt koka upp.
- Vispa ihop äggen med resten av strösockret, vaniljsockret och mjölet. Ta upp vaniljstången och vispa ner den heta mjölken i blandningen.
- Lägg krusbären i pajskalen och häll över vaniljkrämen. Grädda pajerna mitt i ugnen 30 minuter.
- Ta ut pajerna och låt dem svalna i formarna. Pudra gärna lite florsocker över pajerna före serveringen.
Publicerat den
4 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar