Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små krusbärspajer

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

De syrliga krusbären gör sig mycket bra i söta små pajer med äkta vaniljkräm. Använd färska eller frysta bär - det blir lika gott med båda varianterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till degen i en bunke och arbeta snabbt ihop till en deg. Slå in degen i plastfolie och låt den vila 30 minuter i kylen.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord och klä sex små formar, ca 12 cm i diameter, med pajdegen.
  3. Nagga botten på pajdegen, lägg på bakplåtspapper och fyll pajerna med torkade ärter. Förgrädda pajskalen 15 minuter och låt dem svalna lätt.
  4. Gör fyllningen. Skölj och ansa krusbären. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna.
  5. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull tillsammans med mjölken, tillsätt ½ dl socker och låt koka upp.
  6. Vispa ihop äggen med resten av strösockret, vaniljsockret och mjölet. Ta upp vaniljstången och vispa ner den heta mjölken i blandningen.
  7. Lägg krusbären i pajskalen och häll över vaniljkrämen. Grädda pajerna mitt i ugnen 30 minuter.
  8. Ta ut pajerna och låt dem svalna i formarna. Pudra gärna lite florsocker över pajerna före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.