Sött möter salt i dessa, galet goda små pajer som känns lite extra festliga och lyxiga!
Instruktioner
- Skär smöret till mördegen i tärningar och blanda det med socker i en bunke. Tillsätt mjölet och nyp hastigt ihop till en jämn mördeg. Alternativt mixa snabbt ihop ingredienserna i en matberedare.
Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen 1 timme.
- Sätt ugnen på 185 grader. Smörj 8 pajformar, 7-8 cm i diameter.
- Kavla ut degen och fodra formarna med degen. Skär av överhängande deg med en kniv och nagga bottnarna med en gaffel. Fyll bottnarna med torkade ärter och grädda skalen i 10-12 minuter. Ta ut formarna och låt dem svalna helt. Ta bort ärterna.
- Smält smöret till kolafyllningen i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, grädde, kakao och lakritsgranulat. Koka försiktigt upp blandningen till 120 grader. Rör om då och då så att det inte bränns vid i botten. Blanda eventuellt ner hushållsfärgen. Häll kolafyllningen i pajskalen och låt den svalna.
- Fördela jordnötterna i pajerna. Hacka mjölkchoklad fint och lägg den i en skål. Koka upp grädde tillsammans med sirap och häll det över chokladen. Rör om tills all choklad har smält. Rör i smöret.
Ringla glasyren över pajerna och låt den stelna.
Publicerat den
12 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar