Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små lakritskolapajer á la snickers

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Sött möter salt i dessa, galet goda små pajer som känns lite extra festliga och lyxiga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär smöret till mördegen i tärningar och blanda det med socker i en bunke. Tillsätt mjölet och nyp hastigt ihop till en jämn mördeg. Alternativt mixa snabbt ihop ingredienserna i en matberedare. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 185 grader. Smörj 8 pajformar, 7-8 cm i diameter.
  3. Kavla ut degen och fodra formarna med degen. Skär av överhängande deg med en kniv och nagga bottnarna med en gaffel. Fyll bottnarna med torkade ärter och grädda skalen i 10-12 minuter. Ta ut formarna och låt dem svalna helt. Ta bort ärterna.
  4. Smält smöret till kolafyllningen i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, grädde, kakao och lakritsgranulat. Koka försiktigt upp blandningen till 120 grader. Rör om då och då så att det inte bränns vid i botten. Blanda eventuellt ner hushållsfärgen. Häll kolafyllningen i pajskalen och låt den svalna.
  5. Fördela jordnötterna i pajerna. Hacka mjölkchoklad fint och lägg den i en skål. Koka upp grädde tillsammans med sirap och häll det över chokladen. Rör om tills all choklad har smält. Rör i smöret. Ringla glasyren över pajerna och låt den stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.