Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små nötbakelser med kolaglasyr

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

I receptet står det att 1 sats kolasås ska räcka till en långpanna. Det stämmer inte. Jag fick göra 3x1 sats för att hela kakan skulle bli täckt med kolasås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en långpanna 30x40 cm. Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggulorna, en i taget. Tillsätt de finhackade eller malda nötterna tillsammans med vetemjöl och bakpulver. Vänd till sist ned äggviteskummet i smeten. Bred ut smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
  3. Låt kakan svalna och skär den i rutor innan du brer på glasyren. Blanda grädde, strösocker, sirap och kakao till glasyren i en kastrull och låt det koka ca 20 minuter, tills massan är simmig och bubblorna stora. Smaksätt med vaniljsockret. Låt glasyren svalna något och bli lite trögflytande, innan du glaserar kakan och sätter en nöt på toppen.
  4. Hoppas att det skall smaka!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.