Pannkakor som man tratinerar med fyllning i ska inte vara alltför stora, 15 cm i diameter räcker.
Instruktioner
- Vispa upp äggen, tillsätt vattnet. Vispa ner mjölet, tillsätt mjölken.
- Smält matfettet, blanda ner detta och krydda med salt. Låt smeten svälla ca 10 minuter.
- Fräs ihop matfett och mjöl till fyllningen i tjockbottnad kastrull. Späd med gräddmjölken och låt den trögflytande såsen småkoka ca 5 minuter under omrörning.
- Ta kastrullen från värmen och rör i äggulan. Blanda ner räkor och dill, smaka av.
- Smörj endast laggen innan första pannkakan gräddas och då ytterst sparsamt. Grädda pannkakorna mycket tunna och endast på en sida.
- Lägg fyllningen över som en sträng i mitten. Rulla ihop pannkakorna undan för undan och lägg dem med hjälp av pannkaksspade på smort, ugnssäkert fat.
- Strö osten över. Gratinera pannkaksrullarna ca 15 minuter i 250 grader.
Publicerat den
10 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Va gott,vilken god stuvning ,en klarfavorit hos oss.Tack tack för receptet.