Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små persikopajer

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Alltid kul att servera små pajer istället för en hel stor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och socker. Smält smöret och rör ner i mjölblandningen. Forma till en deg. Tryck ut degen i engångsformar.
  3. Dela och kärna ur persikorna, skär varje halva i hälften. Lägg dem med snittytan ner. Skär i skivor men låt dem hålla ihop i ena änden så att det blir som en solfjäder.
  4. Fördela grädden i formarna, pudra över kanel. Grädda ca 10 minuter i ugnen, ta ut formarna.
  5. Sänk värmen till 150 grader.
  6. Lägg i persikorna med snittytan ned i varje form. Pensla på smält smör, strö över socker. Grädda ytterligare 20 minuter, låt svalna.
  7. Servera minipajerna med lite florsocker över och vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.