Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små semlor med bär

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Sommarsemlor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader
  2. Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37º (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite degspad. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma, ägg och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen) . Arbeta ihop till en smidig deg.
  3. Jäs degen övertäckt cirka 30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord, knåda den lätt och baka ut till cirka 20 släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakpapper och jäs under bakduk 20-30 minuter.
  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter till en ljust brun färg.
  5. Låt kallna på galler under duk.
  6. Blanda kesella och mandelmassa. Skär av ett lock på varje bulle, tag ur lite inkråm och fyll med mandelmasseblandningen och bär och lägg på locken. Pudra florsocker över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.