Pajskalet får här en extra god smak tack vare grahamsmjölet. Fyllningen är krämig och får fin sälta från fetaosten. Perfekt till buffébordet.
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Lägg grahamsmjöl, vetemjöl, salt, smör och vatten i en matberedare med kniven isatt. Kör till en deg eller hacka ihop ingredienserna för hand.
- Forma degen till en boll och platta ut den lite. Vira in degen i plastfolie och låt vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Gör fyllningen. Hacka spenaten grovt och fräs den i en stekpanna ett par minuter i olivolja. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
- Vispa samman ägg, mjölk och oregano till en äggstanning. Smaka av med salt och peppar.
- Smörj 4-6 formar, ca 8 cm i diameter. Tryck ut degen i formarna. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 7 minuter.
- Fördela spenaten i pajskalen. Smula ner fetaosten och fördela oliver och tomater i formarna. Häll till sist över äggstanningen.
- Grädda pajerna mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera gärna pajerna tillsammans med en god grönsallad och dressing.
Publicerat den
4 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar