Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små spenat- och fetaostpajer

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Pajskalet får här en extra god smak tack vare grahamsmjölet. Fyllningen är krämig och får fin sälta från fetaosten. Perfekt till buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Lägg grahamsmjöl, vetemjöl, salt, smör och vatten i en matberedare med kniven isatt. Kör till en deg eller hacka ihop ingredienserna för hand.
  2. Forma degen till en boll och platta ut den lite. Vira in degen i plastfolie och låt vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Gör fyllningen. Hacka spenaten grovt och fräs den i en stekpanna ett par minuter i olivolja. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
  4. Vispa samman ägg, mjölk och oregano till en äggstanning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Smörj 4-6 formar, ca 8 cm i diameter. Tryck ut degen i formarna. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 7 minuter.
  6. Fördela spenaten i pajskalen. Smula ner fetaosten och fördela oliver och tomater i formarna. Häll till sist över äggstanningen.
  7. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera gärna pajerna tillsammans med en god grönsallad och dressing.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.