Kan bakas i förväg och dekoreras vid serveringen. Går bra att göra en stor paj om så önskas.
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, salt och smör och tillsätt vattnet.
Låt vila kallt i minst 30 minuter. Kavla ut och klä tio små smorda pajformar.
- Täck degen med bakplåtspapper och fyll formarna med torra bönor eller ärtor inför förgräddningen.
- Grädda i 175 grader i ca 15 minuter och ta sedan bort papper och bönor.
- Blanda osten med äggulorna och lättvispa grädden.
Blanda ihop fyllningen och tillsätt en aning kajennpeppar.
- Fyll formarna och grädda i 180º tills fyllningen har stannat.
- Vispa crème fraichen fast och finhacka löken.
- Toppa pajerna med crème fraiche och löjrom.
Dekorera med hackad rödlök, gräslök och citron eller limeklyftor.
Publicerat den
2 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar