Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små vallmobröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Enkla, goda små bröd till soppa eller sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och bakpulver. Rör sedan ner mjukt smör med en gaffel till en grynig massa. Tillsätt mjölk och arbeta samman degen helt lätt i bunken. Tag upp på bakbord och platta ut till en ca 2 cm hög kaka.
  2. Tag med ett mått ut rundlar, ca 4 cm i diameter. Ställ de små bröden tätt på smort eldfast fat och pensla med smält smör och strö på vallmofrön.
  3. Grädda dem i 250 grader ca 15 minuter och servera dem varma direkt ur formen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • essim 14 november 2008

    Idag när jag bakade de små vallmobröden bytte jag ut vallmofröna mot sesamfrö och riven parmesanost. Gott det också. Flingsalt funkar nog också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.