Garnera dessa små vaniljpajer med olika färgglada bär eller frukter. Eller servera dem som de är med lite florsocker överst. Mums!
Instruktioner
- Skär matfettet i bitar och lägg det i en skål. Tillsätt mjöl och socker. Smula ihop degen med fingertopparna. Tillsätt ägg och mjölk och knåda degen. Lägg in degen i kylen och låt vila i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i 10 bitar och pressa ut den i 10 formar (6-8 cm i diameter och 2-4 cm höga, t.ex. muffins-, metall- eller folieformar).
- Stick hål i bottnen på varje paj med hjälp av en gaffel. Lägg en boll av aluminiumfolie i varje form. Ställ in i ugnen och baka i 10 minuter. Ta bort foliet och baka i ytterligare 5 minuter. Ta ut formarna och låt svalna.
- Vispa ihop äggen och vispa sedan ner sockret. Vispa tills smeten är tjock och skummar.
- Häll grädde och mjölk i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och lägg ner stång och citronskal i mjölkblandningen. Hetta upp tills det bildas bubblor. Ta upp citronskalet och stången. Skrapa ner vaniljkornen i mjölkblandningen. Sila all smet genom en sil och ner i en bringare. Häll smeten i formarna. Strö över lite muskot. Baka formarna 20 minuter i ugnen. Låt dem svalna i 10 minuter och flytta sedan över pajerna på ett galler. Låt svalna helt.
- Förslag till garnering:
Siktat florsocker
Riven, rostad kokos eller mandelspån
Skivade jordgubbar, mandarinklyftor och ett mynta- eller citronmelissblad
Spritsad eller droppad glasyr
Vispad grädde och bananskivor
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar