Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små vaniljpajer

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Garnera dessa små vaniljpajer med olika färgglada bär eller frukter. Eller servera dem som de är med lite florsocker överst. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär matfettet i bitar och lägg det i en skål. Tillsätt mjöl och socker. Smula ihop degen med fingertopparna. Tillsätt ägg och mjölk och knåda degen. Lägg in degen i kylen och låt vila i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i 10 bitar och pressa ut den i 10 formar (6-8 cm i diameter och 2-4 cm höga, t.ex. muffins-, metall- eller folieformar).
  3. Stick hål i bottnen på varje paj med hjälp av en gaffel. Lägg en boll av aluminiumfolie i varje form. Ställ in i ugnen och baka i 10 minuter. Ta bort foliet och baka i ytterligare 5 minuter. Ta ut formarna och låt svalna.
  4. Vispa ihop äggen och vispa sedan ner sockret. Vispa tills smeten är tjock och skummar.
  5. Häll grädde och mjölk i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och lägg ner stång och citronskal i mjölkblandningen. Hetta upp tills det bildas bubblor. Ta upp citronskalet och stången. Skrapa ner vaniljkornen i mjölkblandningen. Sila all smet genom en sil och ner i en bringare. Häll smeten i formarna. Strö över lite muskot. Baka formarna 20 minuter i ugnen. Låt dem svalna i 10 minuter och flytta sedan över pajerna på ett galler. Låt svalna helt.
  6. Förslag till garnering: Siktat florsocker Riven, rostad kokos eller mandelspån Skivade jordgubbar, mandarinklyftor och ett mynta- eller citronmelissblad Spritsad eller droppad glasyr Vispad grädde och bananskivor

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.