Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Småfranska

 
Skriv ut

Av denna deg får man ut 8 småfranska eller 2 pain riche

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Häll fingervarmt vatten, olja och salt i en plastskål eller rostfriskål. Smula i jästen. Tillsätt 4 dl mjöl. Arbeta degen med en träsked. Tillsätt mjöl om det behövs.
  2. Fortsätt att atbeta med degen tills den släpper skålen. låt gärna degen jäsa i skålen underbakduk Ca: 15 minuter, men den kan också bakas ut direkt.
  3. Smörj en plåt eller använd bakplåtspapper. Knåda degen smidig på ett lättmjölat bakbord. Rulla ut degen till en längd. dela den i 8 lika stora delar. Rulla varje del till en bulle och ställ på plåten.
  4. Jäs brödet. pensla bullarna och strö på vallmofrön. Sätt plåten mitt i ugnen och grädda 5-10 minuter tills dom har fått en fin gyllenbrun färg. Tag ut brödet, lägg det på ett galler och svalna
  5. Till pain riche delas degen och bakas ut i 2 längder (smala) som snittas före gräddning. Penslas INTE.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.